Zimske počitnice se začnejo 30. januarja

Letošnje zimske počitnice imajo drugačen termin, kot smo ga bili vajeni. Najprej se bodo na zimske počitnice, to je med 30. januarjem in 3. februarjem, odpravili otroci z območja Jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Podravske statistične regije. Med 6. in 10. februarjem pa se bo na zimske počitnice odpravil preostali del Slovenije. Razlog za premik datuma je svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici, ki bo februarja. Da se zimske počitnice in prvenstvo ne bi prekrivali, so se na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport odločili za spremembo.

Zimski počitniški živ-žav v Vili Rožle

V ponedeljek, 30. januarja, se bodo šolarji posvetili ustvarjanju iz perlic, volne, gumbov in drugih materialov, ki domišljiji vedno pustijo prosto pot.
V torek, 31. januarja, se bodo posvetili zimskim živalim. Ne le, da jih bodo oblikovali iz različnih materialov, posvetili se bodo tudi skrbi za njih v zimskem času, ko težje pridejo do hrane.
V sredo, 1. februarja, bodo med drugim izdelali skrinjo za zaklad, potem pa se bodo podali na lov za zakladom ter skupaj raziskali Sončni park in Vilo Rožle.
V četrtek, 2. februarja, bodo pričarali zimo. Če nas narava ne bo obdarila s snegom, bodo snežake izdelovali v Vili Rožle in pri tem uporabili veliko domišljije in materialov. Če bo zunaj sneg, pa jih bodo ustvarjali tudi v naravi.
V petek, 3. februarja, na zadnji počitniški dan, bodo pripravili zabavo in jo tudi izpeljali. Izdelali bodo različne pripomočke za zabavo, se zabavali ob igranju družabnih iger in si sami pripravili dobrote za zabavo.

Počitniški program v MC Velenje

V Središču mladih in otrok Mladinskega centra Velenje na Efenkovi 61 bodo v počitniškem tednu mladi lahko ustvarjali in se družili, imeli ustvarjalne in kuharske delavnice, igrali družabne in športne igre ter organizirali turnirje (namizni tenis, ročni nogomet, pikado in X-box). Preizkusili se bodo tudi v plesu in petju in igrali na afriške bobenčke. Vse aktivnosti so brezplačne, obiščete jih lahko od ponedeljka do četrtka med 9. in 17. uro in v petek med 9. in 15. uro.

Program Planeta generacij

Šolarji se bodo lahko družili in zabavali tudi v Večgeneracijskem centru Planet generacij na lokaciji v Velenju in Šoštanju, kjer pripravljajo brezplačne počitniške aktivnosti za osnovnošolce pod naslovom »Juhuhu, zimske počitnice so tu«. V Planetu generacij na sedežu Ljudske univerze v Velenju bo igrivo od ponedeljka do petka od 9. do 12. ure, v Medgeneracijskem središču na Glavnem trgu v Šoštanju pa v ponedeljek, sredo in četrtek od 13. do 15. ure.
Informativne prijave in dodatne informacije dobite na telefonski številki 031 781 142 ali elektronski pošti planet.generacij@lu-velenje.si.

Športni tabor

Tudi Športna zveza Velenje v sodelovanju z Rdečo dvorano Velenje pripravlja pester športni program za otroke in ponuja tudi letos veliko možnosti za rekreacijo. Namen aktivnosti je kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa otrok med počitnicami.
Aktivnosti so namenjene otrokom od 6. do 12. leta starosti, neodvisno od njihovega predznanja različnih športnih panog. V Rdeči dvorani, na strelišču SD Mrož, Fitnesu Velenje, drsališču in velenjskem bazenu pripravljajo aktivnosti, ki se jih otroci lahko udeležijo sami. Nekatere bodo brezplačne, druge s simbolično vstopnino (vstopnina na bazen bo en evro, za izposojo drsalk bo treba odšteti dva evra, za vstop v fitnes bodo dijaki odšteli tri evre). Za samostojno igranje namiznega tenisa, badmintona, skvoša in tenisa za otroke od 5. do 9. razreda med 1. in 16. uro je obvezna rezervacija termina.
V sodelovanju z lokalnimi športnimi klubi pripravljajo od ponedeljka do petka, med 9. in 16. uro zabaven zimski športni tabor Zmaga Kuštrina, na katerem bodo otroci v družbi vaditeljev spoznali več različnih športnih panog in se lahko preizkusili tako v dvoranskih športih (nogomet, rokomet, judo, karate, gimnastika, streljanje, badminton, otroška atletika, plavanje, odbojka, poligoni, štafetne igre) kot tudi v zimskih športih, kot sta hokej in sankanje.

Šolarjem v Šmartnem ob Paki ne bo dolgčas

Mladinski center je pripravil program raznovrstnih aktivnosti: od športnih, ustvarjalnih do spoznavanja inovativnih tehnologij. Prvi počitniški dan bo na vrsti mini športni dnevu, naslednji dan bodo igrali družabne igre, hkrati bo potekala vedno dobro obiskana delavnica Lego robotike.
V sredo, četrtek in petek bodo sledile zabavne urice s Tino, kjer se bodo otroci naučili marsikaj novega, predvsem pa uživali v ustvarjanju.
Tokratna novost bo petkova popoldanska delavnica za mladostnike, stare od 9 do 14 let, za boljše razumevanje najsodobnejših dognanj v znanosti in novih tehnologijah. Udeleženci bodo izdelali pametno signalno rokavico, ki jim bo omogočala večjo vidnost in predvidljivost v prometu. Prijava na delavnico je obvezna.
Počitniški živ-žav bo potekal od ponedeljka do petka od 10. do 12. ure, namenjen pa je predvsem otrokom od 6. leta dalje in je (z izjemo delavnice Lego robotike) brezplačen. »Počitnikarjem« bo v počitniškem tednu na voljo tudi namizni tenis.