Zaradi navijačev iz sebe iztisnemo še več

O vtisih po koncu sezone smo se pogovarjali z Jernejem Drobežem, ki je svoje prve rokometne korake naredil v velenjskem klubu – Dres svojega domačega kluba bo nosil tudi naslednjo sezono.

Za vami je pestra sezona, v kateri ste bili vpeti v naporen ritem tekem. Koliko se je to poznalo iz tekme v tekmo?

Čeprav smo bili pripravljeni na vse, se je sploh na koncu čutilo, da smo imeli za sabo res že ogromno tekem. Mislim pa, da smo kljub temu odigrali tako, kot je treba. Škoda, da se nismo mogli od sezone posloviti z zmago. Tudi tukaj se je kazala utrujenost, imeli pa smo nekaj poškodb. Na koncu nam je vseeno uspelo osvojiti vsaj pokal, tako da smo lahko z naporno sezono kljub vsemu zadovoljni.

Mnoge ste presenetili v Ligi Evropa, kjer ste dokazali, da se lahko kosate z velikimi rokometnimi imeni, in se uvrstili med osem najboljših ekip. Kaj je bilo po vašem mnenju tisto, kar vas je pripeljalo do tega uspeha?

Za nami je res naporna evropska sezona, polna potovanj in vsega ostalega, ampak smo kljub vsemu presegli pričakovanja. Uspeh je bil že to, da smo prišli iz skupinskega dela. Ko pa nam je to uspelo, smo dobili dodaten zagon, sploh na domačih tekmah, kjer so navijači res pripravili enkratno evropsko vzdušje. Doma je bilo zato tudi veliko lažje igrati in smo, sploh proti Nimesu, uspeli pokazati še nekaj več. Prevladalo pa je tudi to, da smo se res borili vsi za enega kot ekipa.

Da letos ne boste uspeli ubraniti naslova državnih prvakov, je bilo jasno že pred nekaj krogi. Je bila motivacija za osvojitev pokalnega naslova ob tem še toliko večja?

Počutili smo se dolžni, tako zase kot za navijače, da letos osvojimo vsaj nekaj. Dali smo svoj maksimum na pokalnih tekmah, da bi domov pripeljali pokal. Zdaj lahko mirno rečemo, da je za nami uspešna sezona. V državnem prvenstvu smo naredili nekaj napak že takoj na začetku, pa tudi vmes se je precej poznal naporen ritem tekem. Mislim pa, da glede na razmere tretje mesto na koncu ni slabo, spet bomo igrali tudi v Evropi.

Navijači so iz tekme v tekmo dvigovali vzdušje. Kaj vam prinaša takšna podpora s tribun?

Navijači nam pomenijo res ogromno. Izkazali so se tako na evropskih tekmah kot na državnem prvenstvu in na pokalnih tekmah – na finalni pokalni tekmi v Slovenj Gradcu sem ob pogledu na tribune videl same naše navijače. Ta podpora nam res ogromno pomeni, sploh v trenutkih, ko nam ne gre najbolje. Navijači so tisti faktor, ki nas dvigne in nam pomaga, da iz sebe iztisnemo še nekaj več. Kapo dol vsem navijačem in upam, da nam bodo še naprej stali ob strani.

Po koncu naporne sezone imate končno nekaj časa za počitek, ki pa ne bo pretirano dolg, saj so pred vami mediteranske igre …

Vpoklic na mediteranske igre je nekakšen prvi stik s člansko reprezentanco. Je dokaz, da sem na pravi poti in da se tudi v klubu dobro dela. Vesel sem, da bom lahko zastopal Slovenijo, in upam, da bomo našo državo dobro predstavili.

Tudi naslednjo sezono ostajate v velenjskem klubu, kjer ste naredili svoje prve rokometne korake. Koliko vam pomeni, da igrate za domačo vrsto?

Ogromno mi pomeni. Moj cilj, ko sem začel z rokometom, je bil, da zaigram za svojo člansko ekipo. To mi je tudi uspelo. Tu sem že od svojih začetkov, in upam, da bom še dolgo