Zaposleni v Gorenju komaj čakali dopust

Zaposleni v Hisense Gorenju v Velenju so ta teden začeli dvotedenski kolektivni dopust. Predsednika sindikata SKEI Žana Zebo smo pred tem povprašali, kakšno leto preživljajo njihovi zaposleni in člani sindikata v družabnem smislu. »Letos so se med članstvo vrnili izleti, ekskurzije, prvič smo organizirali zelo veselo, zabavno druženje Fit&Fun, ki smo mu včasih rekli Gorenjada. Ljudje so bili zadovoljni in pričakujem, da bo prihodnje leto udeležba še višja. Za konec leta se napoveduje tudi novoletno srečanje, ki smo ga pred leti prav tako že imeli. To bo po mojem mnenju dobro sprejeto. Sindikat je predlagal vodstvu podjetja, naj se takšna družabna srečanja zaposlenih vrnejo,« je povedal Zeba.
Sicer pa so bile pred kolektivnim dopustom v tem vročem poletju delovne razmere v proizvodnji težke. »Uvajali smo podaljšane vročinske pavze, zaposleni so dobili hladno vodo in ne morem reči, da vodstvo ne bi poskušalo te težave zmanjševati, kjer se da. Zagotovo so vsi delavci komaj čakali kolektivni dopust. Vsak je našel svojo destinacijo, da si odpočije, in menim, da regres v višini 1.600 evrov ni bil tako slab,« je ocenil predsednik sindikata.
Med zaposlenimi jih je precej z delom za določen čas in Zeba pravi, da mu je zanje žal, ko se določen čas izteče, a za podjetje je lažje voditi takšno kadrovsko politiko, saj so v proizvodnji oz. prodaji nihanja. Se pa za jesen napoveduje povečana proizvodnja v Gorenju. »Nov lastnik je dvignil proizvodnjo, dela je več in želim, da se ta trend nadaljuje.«
Vsak ima svoj razlog za članstvo v sindikatu
Sindikat SKEI v družabnem smislu priskrbi članom tudi vstopnice za koncerte, dogodke. Tudi z namenom pridobitve novih članov? »Vsak človek ima razlog za članstvo v sindikatu. Poleg pravic in ugodnosti, ki izhajajo iz kolektivne pogodbe, nudimo članom tudi cenejše izlete, letovanja, vstopnice … S tem smo na neki način tudi v stikih s člani, se pogovarjamo, izmenjamo poglede,« še pravi Zeba.