Zanimive prireditve pritegnile obiskovalce

Foto: Hinko Jerčič

Sobota, 14. aprila, je znova navdušila številne obiskovalce, ki so si z navdušenjem ogledali vrsto dogodkov, ki so se spontano odvijali na Titovem trgu, Cankarjevi ulici, ploščadi Centra nova in še drugje. Vredno si je bilo ogledati tudi kakšne filmske predstave, razstave in muzejske zbirke.

Hinko Jerčič

To soboto so, kot vsako doslej, najprej odprli Mestno tržnico Velenje, ob osmi uri pa so ljubitelji starin že zasedli stojnice na Cankarjevi ulici. Ob 9.00 so sklenili 8. medgeneracijski festival s pomenljivim motom Spodbujamo misli in telo za dober spomin. Pod vabilom so se podpisali Mestna občina Velenje, Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, AZ Ljudska univerza Velenje, Dom za varstvo odraslih Velenje, Festival Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline in Društvo upokojencev Velenje.

Organizatorji so v sodelovanju z Zdravstvenim domom Velenje, Rokometnim klubom Gorenje Velenje in Ženskim rokometnim klubom Velenje pripravili miselne in športne igre za obiskovalce festivala. Dopoldne so se predstavile različne plesne skupine z raznolikimi plesnimi zvrstmi, dogodek pa je bil končan s Tekom starejših.