Zanimanje mladih za glasbo je veliko

Slika je simbolična

Od 27. februarja do 15. marca se je na glasbenih šolah v okolici Ljubljane in Zasavja ter na Akademiji za glasbo v Ljubljani odvijalo 52. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG). Na njem je nastopilo tudi 51 tekmovalcev Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje in Umetniške gimnazije Velenje, od tega 30 solistov in 21 članov devetih komornih skupin oziroma duov.
Pomočnik ravnatelja Matjaž Emeršič je povedal, da so dosegli nekaj izvrstnih rezultatov. »Zelo smo zadovoljni, ko analiziramo nastope dijakov. Velenjska glasbena šola je pobrala lep izkupiček nagrad, tudi sicer pa takšna tekmovanja dijakom veliko pomenijo. Na takšen način ugotovimo, kakšen je napredek, kaj smo naredili v letih izobraževanja in se primerjamo z drugimi šolami. Najvažneje je, da se pokaže napredek pri tekmovalcu,« je poudaril Emeršič.

Mladi glasbeniki velenjske glasbene šole so na tekmovanju prejeli 14 zlatih, 16 srebrnih in 6 bronastih plaket, 4 prve, 3 druge in 4 tretje nagrade, 3 priznanja in 6 posebnih priznanj, od tega eno za doseženih 100 točk.