Žalne knjige so že odprte

Velenje – Smrt dolgoletnega župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča, ki je bil tudi poslanec državnega zbora in svetnik državnega sveta, odmeva po Šaleški dolini in celotni Sloveniji. Mestna občina Velenje bo žalno sejo sveta pripravila jutri v sredo, 5. avgusta, ob 17. uri na Titovem trgu.

Pogreb bo v četrtek, 6. avgusta, ob 17. uri na Pokopališču Podkraj. Žara bo v poslovilnem prostoru na dan pogreba od 12. ure dalje. Na dan pogreba bo parkiranje urejeno na parkirišču pri Razstavno-prodajnem salonu Gorenje. Avtobusi bodo krožno vozili do pokopališča, saj bo od 10. ure dalje dostop do pokopališča z osebnim avtomobilom onemogočen.

V znak žalovanja so v Velenju prireditve do vključno petka, 7. avgusta, odpovedali in po mestu, na Šaleški cesti in Cesti Františka Foita izobesili črne zastave.

Žalne knjige so odprte v prostorih Mestne občine Velenje, na sedežu stranke Socialnih demokratov Velenje na Prešernovi 1, v Velenju in Socialnih demokratov Levstikova 15, v Ljubljani. Žalne knjige bodo odprte vsak dan do 18. ure do vključno četrtka, 6. avgusta.

Bojan Kontič je bil od leta 2014 tudi državni svetnik, zato bo žalna knjiga odprta tudi na sedežu Državnega sveta Republike Slovenije na Šubičevi 4, v Ljubljani. Prav tako bodo v Državnem svetu Republike Slovenije jutri v sredo, 5. avgusta, ob 10. uri pripravili žalno sejo.