Zadrogiran? in oborožen

V ponedeljek ponoči sta policista Postaje prometne policije Celje, na regionalni cesti v Arji vasi, ustavila voznika osebnega avtomobila znamke Renault, tip Megane Coupe z območja Celja. Pri kontroli sta ugotovila, da je imel voznik na vozilu nameščene leta 2010 ukradene registrske tablice, ki pripadajo osebnemu avtomobilu znamke Volvo. Vozilo, ki ga je vozil voznik, je bilo iz prometa odjavljeno že leta 2014.

V nadaljnjem postopku sta policista vozniku, poleg ukradenih registrskih tablic, zasegla še hladno orožje prirejeno za napad in sicer katano z rezilom dolžine 45 centimetrov, ki ga je imel voznik v vozilu ob sedežu, na dosegu roke. Prav tako sta mu zasegla vrečko z neznano belo rjavo praškasto snovjo, za katero je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo ter tablete in dve injekcijski igli.

Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, sta policista vozniku odredila postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v organizmu, ki je bil pozitiven. Na podlagi pozitivnega postopka sta mu odredila strokovni pregled v najbližji bolnišnici, ki ga je voznik odklonil.

Zaradi odklonitve strokovnega pregleda so policisti Postaje prometne policije Celje podali obdolžilni predlog na krajevno pristojno sodišče, za kar mu, poleg visoke globe, grozi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Za posedovanje hladnega orožja in prepovedanih drog bo zoper njega uveden prekrškovni postopek z izdajo odločbe pri Prekrškovnem organu Postaje prometne policije Celje. Hladno orožje in prepovedane droge bodo uničene.