Začne se prvo rokometno kolo

Foto: Jurij Vodušek

Velenje – Konec tedna bodo znova zaživela domača rokometna igrišča. Po zaradi korona virusa kaotični minuli sezoni, si vsi želijo, da predvsem z manj stresi in prisilnih prekinitev pod streho spravijo državno prvenstvo in seveda, da se postopoma vrnejo tudi gledalci v dvorane.

Velenjčani bodo prvo tekmo klubskega tekmovanja odigrali v soboto, 5. septembra. Ose se bodo takrat v Rdeči dvorani pomerile z ekipo MRK Ljubljana, ki se ji je uspelo v dveh sezonah prebiti iz tretje v drugo ligo, letos pa bodo tekmovali med prvoligaši.

Vodstvo velenjskega kluba se je odločilo, da bo ta tekma zaradi trenutno nejasne zdravstvene slike, potekala pred praznimi tribunami, boj med ekipama pa bo mogoče spremljati v živo na Facebooku.

Preden odprejo vrata Rdeče dvorane za zveste navijače, želijo v klubu sprejeti vse ustrezne ukrepe za varno spremljanje tekem.

Trener Gorenja Velenja, Zoran Jovičić: “Prvo kolo se začenja, zdaj gre zares. Liga bo vsekakor močna. Prijateljske tekme so eno, sedaj pa bomo videli, kako smo se pripravili na prvenstvo. Moje mnenje je, da smo se dobro. Vse tekmece zelo spoštujemo, nič drugače ni z zasedbo Ljubljane. Od prve tekme pa pričakujem zmago.”