Začetek nove skakalne zgodbe

Prvo mesto sta si delili Nika Križnar (SSK Žiri) in Nika Prevc (SK Triglav)

Pod žarometi sta minulo soboto znova zasijali velenjski skakalnici, na katerih se je v sklopu kvalifikacij in ekshibicijske tekme – Ski Jumping Challengerja za Pokal Mestne občine Velenje pomerilo več kot 70 smučarskih skakalcev in skakalk. Tradicionalno tekmo na izločanje, ki je v Velenju prvič zaživela že pred približno 30 leti, je s pomočjo MO Velenje in sponzorjev znova obudil Smučarsko skakalni klub Velenje, ki je na prireditvi s pestrim obrobnim dogajanjem – mini Planico, glasbenimi premori in veselico z ansamblom Pika Si ter srečelovom – zbiral sredstva za delovanje kluba in promoviral velenjsko smučarsko skakalno tradicijo.

Zmaga je ostala v Velenju

Tekma je v Velenje privabila tekmovalce iz različnih slovenskih klubov, tekmovalo pa je tudi nekaj ukrajinskih skakalcev. Na manjši skakalnici HS 45, na kateri so tekmovali skakalci in skakalke pod 15 let, si je zmago priskočil Timon Brglez (SD Vizore), drugo mesto pa je osvojil njegov klubski kolega Rožle Toman. Na skakalnici HS 75 sta bili najboljši Nika Križnar in Nika Prevc, ki sta si delili prvo mesto, za veselje med velenjskimi podporniki pa je poskrbel član domačega kluba Jan Bombek, ki je v moški konkurenci na HS 75 premagal Roka Masleta (SSK Ilirija).

Velenjski klub sta na manjši skakalnici dobro zastopala Živa Živic, ki je osvojila 3. mesto, ter Gal Laznik, ki je skočil na osmo mesto. »Najprestižnejša zmaga – prvo mesto med člani – je ostala doma. Na manjši skakalnici smo imeli nekaj smole, ampak bilo je lepo, lepo smo skakali in z optimizmom lahko pričakujemo začetek poletne sezone,« je skoke velenjskih skakalcev komentiral Milan Živic.

Zmago si je priskočil Jan Bombek iz SSK Velenje