Začenjajo se druženja s Pustom Hrustom

Velenje, Šoštanj – Jutri boste morda imeli čas, da si na spletnih platformah Festivala Velenje ogledate in s Pustom Hrustom tudi izdelate masko, ter zabavno in z močjo premagate teto Zimo. No, naj jo popiha tam nekje po počitnicah, seveda. Na predpustni ponedeljek, 15. 2., pa bo Festival od 10. ure dalje na spletnih platformah Galerije Velenje, k maski dodal še navodila za izdelavo domače pustne lasulje.
Ker se bomo letos Pusta predvsem spominjali, je Festival pripravil razstavo Pustni utrinki 2009–2020. Na njej bo mogoče videti foto utrinke pustovanj, ki so v preteklem desetletju potekala v Velenju. Razstava bo na ogled na spletnih platformah Festivala Velenje od 15. 2. dalje.
Na Festivalu pa so pripravili še nekaj pustnih presenečenj, ki si ji lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Da otrokom med počitnicami ne bo dolgočasno, so poskrbeli tudi na šoštanjski Vili Mayer. Tu so pripravili 3. bienalni otroški pustni likovni natečaj. Rok za oddajo del je 20. februar. Vse informacije najdete na spletni strani Vile Mayer.

Na Muzeju Velenje pa so za nedeljsko druženje z otroki pripravili Šoštanjski pust. Z mladimi muzealci se bodo ob njem družili na spletu. Na tradicionalnem pustnem druženju bodo skupaj spoznavali običaje šoštanjskega pusta. Otroke čakajo tudi zanimivi ustvarjalni predlogi, ob katerih bodo lahko ustvarjali v domači družbi. Z njimi ste lahko na Facebooku, Instagramu ali spletni strani.