Začenja se drugoligaški ples

Pred slabimi tremi tedni so na tekmovalne zelenice že stopili prvoligaši, včeraj, 2. marca, pa se je začel tudi ples drugoligašev. V spomladanski del prvenstva se z najboljšega položaja na lestvici podaja ekipa Rogaške, ki s štirimi točkami naskoka vodi pred Aluminijem. Na tretjem mestu so s šestimi točkami zaostanka prezimili nogometaši Krke, preostali klubi v drugi nogometni ligi pa so od vodilnega mesta oddaljeni za več kot 10 točk.

Z najbolj nehvaležne pozicije se v drugi del sezone podajajo Krško, Roltek Dob in Brinje, ki se s 15 točkami nahajajo na dnu lestvice, jesenski del prvenstva pa ni bil pisan na kožo tudi nogometašem velenjskega Rudarja, ki so v 18 krogih vknjižili 7 porazov, 6 remijev in 5 zmag. Po tretjini prvenstva, ko je Simona Dvoršaka na trenerskem stolčku nadomestil Adnan Zildžović, je sicer že kazalo, da so se knapi končno prebudili, a so nato po treh zmagah znova popustili. V drugi del sezone se velenjski nogometaši tako podajajo z 11. mesta in več kot 20 točkami zaostanka za vodilno ekipo. Ker je povratek med elito s takšnim izhodiščem mogoč le po kakšnem večjem čudežu, tudi v klubu na ponovno uvrstitev med prvoligaše vsaj v letošnji sezoni ne računajo več.

»V drugem delu sezone želimo končati čim višje na prvenstveni lestvici in uigravati jedro ekipe za naslednjo sezono. Cilj je, da k članski ekipi priključimo čim več mladih igralcev iz domačih nogometnih šol,« je že na začetku priprav dejal predsednik kluba Dajan Pavlović.

Ura in pol resnice v Kidričevem
Rudarji so v pripravljalnem obdobju moči na zelenicah merili s prvo- in drugoligaškimi tekmeci. Z 1 : 0 so ugnali nogometaše iz Dekanov, si priigrali visoko zmago proti Rogaški (4 : 1), klonili pa proti Beltinecem (1 : 2) in kluboma iz elitne konkurence – s 3 : 2 so Velenjčane ugnali Koprčani, z 2 : 1 pa nogometaši Olimpije.

Kako dobro se je ekipa uigrala v pripravljalnem obdobju, bo jasno danes,  ko se bodo Velenjčani  pomerili proti drugouvrščeni ekipi Aluminija. Le nekaj dni kasneje, 8. marca, pa jih v osmini finala pokalnega tekmovanja čaka še elitni nasprotnik. Četrtfinalno vstopnico bodo na stadionu Ob jezeru lovili proti aktualnim državnim prvakom iz Maribora.