Začenja se boj za prvaka

Velenje – Jutri (v nedeljo) se  v Velenju začne rokometni obračun za vzpon na slovenski rokometni Olimp. V uvodnem kolu Lige NLB za prvaka se bo Gorenje Velenje v domači Rdeči dvorani pomerilo z moštvom Kopra 2013. Tekma, ki gotovo obeta veliko rokometnih užitkov, bo na sporedu v nedeljo ob 19. uri.

V boj za državni naslov se bodo sicer podale iste ekipe kot v minuli sezoni, ko so Velenjčani osvojili srebrno medaljo. Skozi prvi del državnega prvenstva so si napredovanje v Ligo za prvaka poleg Koprčanov zagotovili še rokometaši novomeške Krke, škofjeloškega Urbanscapea ter Rika Ribnice, ki je ta del tekmovanja z 31 točkami zaključil na prvem mestu.

Ker omenjena četverica zbrane točke prenaša v odločilni del sezone, bosta pred začetkom na svoj račun po 31 točk prejeli tudi ekipi Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško, ki sta bili dosedanjega tekmovanja opravičeni zaradi nastopa v dveh mednarodnih tekmovanjih (Liga SEHA Gazprom in VELUX EHF Liga prvakov). Vodilni trojici z osmimi točkami zaostanka (23) sledijo Gorenci in Primorci, medtem ko jih Dolenjci premorejo 21.

Ekipe se bodo v Ligi NLB za prvaka pomerile po dvokrožnem sistemu s tekmami doma in v gosteh, največ zanimanja javnosti pa bosta bržkone požela oba derbija najboljših slovenskih klubov. V Velenju bodo Celjani v 5. kolu predvidoma gostovali v soboto 21. aprila, medtem ko je tekma 10. kola v dvorani Zlatorog predvidena za petek 25. maja.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
“Čestitke vsem štirim ekipam, ki so se skozi prvi del Lige NLB prebile v boje za naslov državnega prvaka. Za to so zagotovo trdo trenirale in na koncu dočakale nagrado. Proti vsaki ekipi bo v Ligi za prvaka zelo zahtevno igrati in zmagovati. To zagotovo kaže kakovost slovenskih klubov in lige. Trenerji in ostali člani ekipe bomo morali biti na vsak dvoboj tehnično, taktično in psihološko dobro pripravljeni, če bomo želeli zabeležiti uspeh. Mi boje v končnici državnega prvenstva začenjamo to nedeljo z dvobojem proti Kopru, ki je odlična ekipa. Slovenski selektor Veselin Vujović je primorski klub dvignil na višjo raven, tako da ta sedaj igra tudi mednarodno tekmovanje. Koprčani so v dosedanjem delu sezone pokazali svojo kakovost. Zaradi tega bomo morali biti ta konec tedna v Rdeči dvorani še toliko bolj previdni, saj nimamo prostora za spodrsljaje. Pričakujem da bo naše moštvo osredotočeno in dobro pripravljeno. Ključ do uspeha bo zagotovo igra v obrambi.”