Za Gorenje visoka stopnica

foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Dunaj – Ples kroglic Velenjčanom na Dunaju ni bil naklonjen, saj jim je ta za nasprotnika v pokalu EHF določil enega najbolj zahtevnih tekmecev med 16 možnimi, nemško ekipo Füchseja iz Berlina. Ta deluje od daljnega leta 1891. V tej sezoni 15. nastopa v elitni nemški Bundesligi (1981-1986, 2007-), v kateri je nazadnje zasedla 5. mesto. Največji uspeh v domovini je dosegla leta 2014, ko je osvojila nemški pokal. Z uspešnimi igrami na državnem prvenstvu nadaljuje tudi v tej sezoni. Na petih tekmah je zbrala štiri zmage, s 26:18 jih je odpravil le Kiel.
Berlinčani imajo v svojih vitrinah tudi že evropsko lovoriko. To so osvojili v sezoni 2014/2015, ko so postali zmagovalci pokala evropske rokometne zveze. Tedaj so v polfinalu zaustavili ravno Velenjčane (27:22), ki so na koncu pristali na četrtem mestu (poraz proti danskemu Skjernu z 22:27).
Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
“Z rezultatom žreba vsekakor ne moremo biti zadovoljni, saj smo za nasprotnika dobili najtežjega možnega tekmeca. Nič ne de, potrebno je pozitivno gledati naprej in pokazati največ, česar bomo v tistem trenutku sposobni.”
Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje:
“Sreča pri žrebih v zadnjem obdobju zares ni naši strani. Potem ko smo v minuli sezoni v Pokalu EHF v tretjem krogu za tekmeca dobili odlično ekipo danskega Holstebroja, v šestnajstini finala Pokala Slovenije pa Celje PL, so nam tokrat kroglice namenile namenile Füchse Berlin. A naredili bomo prav vse za to, da ekipo, ki je trenutno v vrhu nemškega prvenstva, presenetimo ter dokažemo, da RK Gorenje Velenje v evropskem prostoru še zdaleč ni rekel zadnje.”