Za divjanje po Celju ob 1200 evrov

Celje – Policisti Postaje prometne policije Celje, so včeraj pri izvajanju meritev hitrosti v Celju, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom za naselje, omejena na 50 km/h, ob 14.36, v času prometne konice, obravnavali 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil kar 110 km /h.
Voznik, ki je vozil iz smeri Celja proti Levcu, je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil dovoljeno hitrost vožnje v naselju za najmanj 54 km/h.

Neodgovornemu vozniku so prometni policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Voznik bo predlagan v postopek na Okrajno sodišče v Celju. Za omenjeno kršitev je predpisana globa 1.200 € in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjamo na dosledno spoštovanje predpisov, povezanih s hitrostjo, še posebej v naseljih, in ob prometnih konicah, ko je na cesti veliko različnih udeležencev, saj je vožnja z neprilagojeno hitrostjo še vedno eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč.