Z Zarjo v pomlad

Foto: Dušan Dobnik

Pihalni orkester Zarja Šoštanj je tudi letos v domačem kulturnem domu priredil tradicionalni pomladni koncert, ki ga hkrati namenja ženam in materam. Godbeniki so se predstavili z osmimi instrumentalnimi skladbami, od katerih so bile štiri iz programa, s katerim bodo sodelovali na mednarodnem srečanju pihalnih orkestrov konec maja v Krškem.

V pomladnem koncertu je sodeloval tudi Oktet Zarja, ki je sestavljen iz vrst godbenikov. Manj ali bolj znani napevi so navdušili zbrane poslušalce, ki so z glasnim ploskanjem pospremili vsako skladbo, glasnega ploskanja pa je bil deležen tudi šoštanjski župan Boris Goličnik, ki je čestital vsem mamam. S pomočjo Občine Šoštanj je bila vsaka poslušalka ob odhodu deležna cveta, Srečko Potočnik, predsednik društva, pa se je v svojem govoru zahvalil tudi vsem, ki so omogočili koncert. Miran Šumečnik, dirigent in strokovni vodja uspešnega sestava, je izrazil hvaležnost šoštanjski publiki, ki verjame vanje, in godbenikom, ki vztrajajo, pridno hodijo na vaje in se tudi na tekmovanjih in drugih nastopih potrudijo dati od sebe najboljše.

Scenarij in vezni tekst je pripravila Milojka B. Komprej, ki je vanj vpletla tudi verze slovenskih pesnikov, namenjenih pomladi in mamam.

Mbk