Z oktobrom prenovljenih prvih sedem malih počivališč

Ocene vsakoletnih meritev zadovoljstva uporabnikov so pokazale na potrebo po celoviti izboljšavi malih počivališč, ki jo je imel DARS sicer predvideno že od leta 2009, pod trenutno upravo pa je pristopil k realizaciji.

Gradbena dela so aprila sočasno stekla na prvih sedmih od skupno 12 malih počivališč, ki so predvidena za obnovo, in sicer na počivališčih Zima sever, Polskava vzhod, Dolinsko, Povodje vzhod, Lipce jug, Studenec sever in Studenec jug. Dela so trenutno v sklepni fazi, tako da bodo prenovljena počivališča na voljo uporabnikom v oktobru, nato sledi še prenova preostalih petih počivališč: Zima jug, Polskava zahod, Povodje zahod, Lipce sever in Risnik.

Mala počivališča so namenjena počitku in nimajo bencinskega servisa ali večje gostinske ponudbe. Po prenovi bodo imela poenoteno moderno celostno podobo in bodo uporabnikom zagotavljala možnost počitka v prijetnem okolju s kakovostno ponudbo in oskrbo. Poleg parkirnih prostorov bodo na vseh malih počivališčih okrepčevalnica, sanitarije, otroško igrišče ter prostor za počitek in rekreacijo. Mala počivališča bodo prijaznejša do uporabnikov osebnih vozil in avtodomov, saj bo tovornim vozilom po novem dostop prepovedan. Opremljena bodo z videonadzorom, predvidene pa so tudi polnilnice za električna vozila ter postaje za oskrbo avtodomov.

Gostinska ponudba bo uporabnikom na voljo po končanem postopku javnega razpisa za najem spremljajočih dejavnosti na malih počivališčih. Trenutno je v teku izbor najemnika, ki bo moral v skladu z razpisnimi pogoji obiskovalcem počivališč zagotavljati prigrizke, hitro prehrano, pijače in napitke, sadje ter prilagojene obroki za najmlajše.