Z informacijskimi posodobitvami do še boljše informiranosti

Po novem lahko dogajanje v mestnem središču spremljate 24 ur na dan prek panoramske kamere na povezavi Velenje v živo. Prav tako so na območju Velenjske plaže in Starega Velenja nadgradili brezplačno brezžično omrežje WiFi Velenje, ki bo obiskovalcem omogočalo bolj kakovosten dostop do svetovnega spleta.

Brezplačno brezžično omrežje WiFi Velenje je na voljo na območju ob Velenjskem jezeru (območje Viste, avtokampa in čolnarne) ter na prenovljenem Starem trgu v Starem Velenju. Delno pokrite lokacije z WiFi pa so Sončni park, Velenjski grad, skakalnica, Vila Bianca, Rdeča dvorana, upravna občinska stavba in Titov trg, dom kulture, promenada, dvorišče šolskega centra in zdravstvenega doma, avtobusna postaja, mladinski hotel in Cankarjeva ulica.

Mestna občina že od leta 2008 uporabnikom brezplačnega brezžičnega omrežja WiFi Velenje zagotavlja varen ter zanesljiv dostop do interneta na prostem. Omrežje ves čas nadgrajujejo z novimi dostopnimi točkami. Pred kratkim so povečali pokritost brezžičnega interneta na območju Starega Velenja in Velenjske plaže, ki bo obiskovalcem omogočil še boljšo izkušnjo.