Vrača se Sulejmanović

Velenje – V Rudarju Velenje, ki je nedavno sezono v prvi ligi končal na zadnjem mestu brez ene same zmage in se preselil v drugo ligo, se je zgodilo pričakovano. Dominik Beršnjak ni več njihov trener.


Spomnimo. To je bil peti Rudarjev trener v prejšnji sezoni. Moštvo je prevzel po 25. krogu in tudi njemu ni uspelo vsaj enkrat zmagati. Velenjčani so si v 36. krogih priigrali le dvanajst točk. Za predzadnjim Triglavom pa so zaostali kar za dvajset točk.

Po pričakovanju je vodstvo kluba za novega trenerja izbralo 42-letnega domačina Almirja Sulejmanovića, ki je že bil v tej v vlogi. Prvič je vodenje kluba prevzel v drugi polovici lanskega marca. Zamenjal je Marijana Pušnika in klub rešil selitve v drugo ligo in ga nato tudi pripravljal na novo sezono. Po treh krogih pa se je moral na začudenje Rudarjevih ljubiteljev posloviti z vročega Rudarjevega trenerskega stolčka. Z vrnitvijo je vodstvo kluba vsekakor potrdilo, da avgusta lani ni ravnalo pravilno in da sedaj skuša napako popraviti. Upajmo, da bo novemu nekdanjemu trenerju klub uspelo vrniti v prvo ligo.