Vodenje velenjskega zdravstvenega doma prevzema Maja Škerjanec

Svet Zdravstvenega doma Velenje je sprejel predlog za sporazumni odhod Janka Šteharnika z mesta direktorja ZD Velenje in za v. d. direktorico  imenoval vodjo laboratorija Majo Škerjanec. Predvidoma bo to delovno mesto po podpisu dokumentov zasedla s 4. majem. Šteharnik ostaja v ZD Velenje zaposlen kot svetovalec.

Vodja zavoda prim. Leopold Rezar je pojasnil, kaj odhod Šteharnika z mesta direktorja pomeni za zdravstveni dom. »Konflikt med velenjskim županom in direktorjem zdravstvenega doma je javnosti znan in traja že več kot leto dni. V zadnjem času se je samo še zaostril, do te mere, da je pričelo trpeti delo in ugled ZD Velenje. Sam sem soglašal s predlogom direktorja, da pride do sporazumne prekinitve delovnega razmerja, s tem, da je njegova želja, da ostane v zavodu kot svetovalec (kar mu omogoča pogodba o zaposlitvi). Šteharnik bo zasedel prosto delovno mesto svetovalca, ki je sistemizirano.« Vodja zavoda je dodal, da so glede na dobre ekonomske učinke njegovega vodenja ZD Velenje veseli, da bo ostal v zavodu in da pričakuje, da se bodo razmere pričele urejati ter v prihodnje ne bo konfliktov med lokalno skupnostjo in zavodom v dobro bolnikov.  Tako da je bilo samo vodenje zavoda dobro.«

Prim. Rezar ne dvomi, da bo Šteharnik na tem področju velika pomoč vršilki dolžnosti. Vzrok razhoda namreč ni delo v Zdravstvenem domu Velenje, temveč razhajanje v viziji razvoja zdravstvenega doma v Šaleški dolini.

Več v Našem času, ki izide 4. maja.