Vlamljali državljani Gruzije

Celje – Celjski policisti in kriminalisti so 25. februarja, kmalu po 12.00 uri, izvedli postopek identifikacije v Celju na Ljubljanski cesti, s 36-letnim državljanom Gruzije, ki je za vožnjo uporabljal špansko vozilo. Ob postopku je bilo ugotovljeno, da ima pri sebi klešče in izvijač, v preteklosti so storilci na območju Celja izvedli večje število vlomov v stanovanja s podobnim orodjem. Zaradi tega je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je bil neposredno pred tem izvršen vlom v stanovanje v Celju, z istovrstnim orodjem. Ob tem je bilo odtujeno 1.500 evrov in zlatnina. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je osumljeni 36-letnik skupaj s 33 in 34 letnima državljanoma Gruzije, prijavil na območju Mozirja. Oba sta bila izsledena v večernem času in je bilo tudi zoper njiju odrejeno pridržanje.
Za 33-letnega državljana Gruzije je bilo ugotovljeno, da je že lani v mesecu avgustu, na podoben način vlomil v dve stanovanji na območju Velenja, kjer je odtujil denar in zlatnino.
Vse tri osumljene so 27. februarja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper 33-letnika odredil pripor, druga dva osumljenca pa sta bila po zaslišanju izpuščena.
33-letni storilec je v preteklosti že vlamljal v organiziranih skupinah, ki so delovale v različnih državah po Evropi, s strani Italije mu je bil tudi izrečen ukrep prepoved vstopa v Schengensko območje, vendar se je z menjavami identitete, kljub temu gibal po Evropi.
Za vse osumljene obstaja sum, da so bili vpleteni tudi v druge vlome v stanovanja, na območju Celja, kjer letos beležijo njihov velik porast, prav tako pa tudi na drugih območjih po Sloveniji.