Vista vabi na tek na smučeh

Velenje – Na Visti so danes odprli tekaško progo, ki so jo pripravili s pomočjo tehničnega snega. Osvetljena tekaška proga je doga 380 metrov. Takoj, ko bodo vremenske razmere dopuščale bodo progo podaljšali tako, da bo dolga okoli 550 metrov ter uredili dva kroga, in sicer manjši in večji, ki bosta med seboj povezana. Na Visti omogočajo tudi izposojo tekaške opreme (cena 6 evrov).

Obratovalni čas tekaške proge je vsak dan od 8. do 20. ure, izjemoma danes, 31. decembra, do 17. ure in jutri, 1. januarja, ko boste tekati na smučeh lahko začeli ob 13. uri. Tekaška proga je ograjena, vstop pa je mogoč pri Beli dvorani.

Na Visti bodo v naslednjih dneh, ko bodo temperature bolj zimske, uredili tudi manjše sankališče in smučišče za učenje prvih smučarskih zavojev, ki bo veliko približno 600 kvadratnih metrov.

Tekaško progo je MO Velenje uredila v sodelovanju s Športno-rekreacijskim zavodom Rdeča dvorana, Smučarsko skakalnim klubom Velenje, Športno zveze Velenje in Zavodom za turizem Šaleške doline.