Veterani tekmovali v streljanju

Občina Šoštanj in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Šoštanj sta v sodelovanju s Strelskim društvom Dolič v okviru počastitve dneva Zveze veteranov vojne za Slovenijo, praznika Občine Šoštanj in 31. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije organizirala 9. strelsko tekmovanje za pokal Občine Šoštanj, Šoštanj ter šestega memoriala Ivana Juvana st. v streljanju z malokalibrsko puško odprtega merka na razdalji 70 m.

V ekipnem in posamičnem tekmovanju na strelišču strelskega društva Dolič se je pomerilo 21 ekip in skupaj 69 tekmovalcev in tekmovalk.
Najboljši rezultat v skupni ekipni razvrstitvi je dosegla ekipa OZVVS Trebnje z 296 zadetimi krogi (Janez Žurga, Bojan Ostanek, Franc Progar), 2. mesto z 289 zadetimi krogi in 7 notranjimi desetkami je osvojila ekipa OZVVS Zgornje-savinjsko Zadrečke doline (Ivan Rihter, Andrej Kolenc, Tomaž Trogar), tretja pa je bila ekipa OZVVS Komenda – Kamnik z 289 zadetimi krogi (Roman Radej, Marjan Repič, Zdravko Vrankar). V posamični razvrstitvi je bil najboljši strelec Janez Žurga s 100 osvojenimi krogi, drugi je bil Robi Cerar, SDV Kamnik, z 99 krogi in 7 notranjimi desetkami, tretji pa Andrej Kolenc z 99 krogi in 6 notranjimi desetkami. V ženski konkurenci je zmagala Martina Šmitek, OZVVS Zgornja Gorenjska, s 97 krogi, druga je bila Irena Radej, OZVVS Kamnik – Komenda, s 95 krogi, tretja pa Ana Slapšak, OZSČ Laško, z 80 krogi.

Hkrati je potekalo tudi tekmovanje v posamični konkurenci za najboljšega strelca iz OZVVS Šoštanj. Najboljši trije strelci so bili Jože Čanč, ki je prejel zlato medaljo in prehodni pokal, drugi Mirko Stane Glažar, tretji pa Robert Rutnik. V ženski konkurenci je prvo mesto zasedla Lidija Stropnik, drugo mesto Stanislava Glažar in tretje Marija Oštir.
Leon Stropnik