Velenjske rokometašice jutri v Žalec

Velenje – Po petmesečnem tekmovalnem premoru čaka članice RK Velenje prva tekma v novi sezoni. Jutri, 12. septembra, se bodo odpravile na gostovanje v Žalec, kjer bodo odigrale tekmo 2. kroga 1.A državne rokometne lige za ženske.

Članska ekipa, ki se je zbrala 27. julija, je v pripravljalnem obdobju opravila 40 treningov, odigrala pa tudi 5 pripravljalnih tekem, bile so tudi na štiridnevnih pripravah na slovenski obali.

Prvo tekmo bodo Velenjčanke odigrale šele v drugem krogu, pomerile pa se bodo z zelo dobro ekipo RK Zelene doline Žalec, ki je lansko sezono končala na tretjem mestu.

Snežana Rodić, trenerka ŽRK Velenja: ˝Pred nami je prva tekma v novi sezoni. Igramo proti močni ekipi Žalca na njihovem igrišču. Kar se naše forme tiče, so moji občutki mešani, vendar pa verjamem, da bomo v Žalcu dale vse od sebe in odigrale najbolje, kot v tem trenutku zmoremo. V ta dvoboj bomo prenesle najboljše iz pripravljalnega obdobja.˝

Enis Tabaković, rokometašica ŽRK Velenja: ˝V soboto nas čaka prva tekma v sezoni 2020/2021. Čaka nas težko gostovanje v Žalcu proti ekipi RK Zelene doline Žalec. Na tekmo moramo vstopiti zbrano in borben ter od prve minute igrati maksimalno in dati vse od sebe. Rada bi, da se povezanost ekipe izven igrišča pokaže v naši igri. ˝