Velenjska plaža spet najboljše naravno kopališče

Foto: Roman Bor

Velenjska plaža je tudi letos osvojila prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč v akciji Naj kopališče 2023, ki jo organizira RTV Slovenija. Po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev je bila razglašena za najboljše naravno kopališče v Sloveniji. Plaža v Velenju je najbolj obiskana turistična točka v občini in predstavlja enega največkrat omenjenih razvojnih potencialov premogovne regije v prehodu.

V letošnji akciji Naj kopališče je sodelovalo več kot 50 kopališč v 6 kategorijah. Akcijo organizira RTV Slovenija v sodelovanju z radijskimi postajami Radio Si, Radio Maribor, Radio Koper in drugimi lokalnimi radijskimi postajami. Glasovanje je potekalo prek spletne strani www.najkopalisce.si in s fizičnimi glasovnicami na kopališčih.

Velenjska plaža vsako leto v času kopalne sezone s številnimi brezplačnimi vsebinami privabi več kot 100.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine. MO Velenje bo do konca leta 2025 namenila več kot pol milijona evrov  za nadgraditev turistične infrastrukture. Bili so namreč uspešni na Javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah in prejeli finančna sredstva v višini do 349.718,40 evra. V sklopu projekta bodo najprej izdelali projektno nalogo, ki bo podlaga za celostno in trajnostno upravljanje prostora v prihodnje, obenem pa nadgradili turistično infrastrukturo – nova urbana oprema, dostop za gibalno in senzorno ovirane, digitalizacija ponudbe, novo 5-zvezdično doživetje – ter tako izboljšali možnosti za aktivno preživljanje časa na Velenjski plaži.