Velenjska plavalka do dvojnih stopničk

Foto: Plavalni klub Velenje

Ljubljana, 16 in 17. julij – Pretekli vikend je v Ljubljani potekalo moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice. Na kopališču Kodeljevo je nastopilo 23 plavalnih klubov iz celotne Slovenije, med njimi tudi plavalci in plavalke Plavalnega kluba Velenje, ki  so skupaj osvojili 7821 točk in zasedli skupno 9. mesto. Za dvojne stopničke je poskrbela Lana Lamešić, ki si je v soboto v disciplini 100 m prsno priplavala bronasto medaljo, nato pa je v nedeljo zjutraj v pol krajši disciplini osvojila še srebrno medaljo. Poleg omenjenih medalj je Lana osvojila še 4. mesto v zadnji posamični disciplini, in sicer 200 m prsno, in 10. mesto v disciplini 200 m mešano.

Med najboljših deset se je v posameznih disciplinah uvrstil tudi Enis Bašić, ki je v disciplini 100 m prsno osvojil odlično 8. mesto. V nedeljo pa si je na 50 m prsno in na 200 m prsno priplaval 10. mesto.

Kot so še zapisali na spletni strani Plavalnega kluba Velenje, so se na državnem prvenstvu borili še Anclin Klara, Blatnik Klara, Garcia Petras Lara, Hadžiaganović Adna, Petrič Zarja, Rebec Ria, Šterk Neža, Ajšić Edin, Lesnjak Jošt in Sevčnikar Ian.