Velenje Underground v lovu še za eno lovoriko

Velenje – Turistični produkt Velenje Underground, ki združuje snovno in nesnovno tehnično ter kulturno dediščino Šaleške doline in jo povezuje z vrhunsko lokalno kulinariko, je bil izbran tudi za finalista še ene prestižne nagrade Conventa Best Event Award 2020.

Zgodba je že bila deležna butičnega certifikata Slovenia Unique experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Projekt je bil deležen širše promocijske pohvale tudi v Ameriki in Kanadi. Velenje Underground je prejemnik letošnje nagrade Big See Tourism Award 2020, trenutno je polfinalist za nagrado Sejalec 2020 Slovenske turistične organizacije in sedaj še finalist za Conventa Best Event Award 2020.

Velenje Underground je zelo zanimiv turistični produkt, v katerem so združili znanje in energijo Muzej premogovništva Slovenije, Gorenje Gostinstvo in Zavod za turizem Šaleške doline. Na inovativen način so povezali avtentično rudarsko okolje in kulinariko ter obiskovalce navdušujejo z doživetjem rudarskega okolja in gastronomije.