Velenje Underground  sega po nagradah

Velenje Underground, to edinstveno kulinarično podzemno 5-zvezdično doživetje, ki uresničuje obljube zelene butične Slovenije, je bilo izbrano za nagrado BIG SEE TOURISM 2020. Nagrado podeljuje Center za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope, Zavod Big. Projekt je bil nominiran tudi za najboljši projekt (Grand Prix) v kategoriji Kreativna zgodba in identiteta kot doživetje.

Za tiste, ki še ne veste, kaj ponuja ta zgodba, jo na kratko ponovimo. Velenje Underground ponuja obiskovalcem pot v premogovniško podzemlje obogateno z enkratnim kulinaričnim doživetjem in kulturnim utrinkom. V Muzej premogovništva Slovenije se obiskovalci spustijo z najstarejšim dvigalom v Sloveniji, si ogledajo del muzeja, v najgloblji slovenski jedilnici pa v izjemnem vzdušju izkusijo knapovsko okolje a ob vrhunskih jedeh ekipe iz Vile Herberstein.

Podzemno kulinarično doživetje Velenje Underground pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Muzejem premogovništva in Gorenjem Gostinstvom.

5-zvezdično doživetje Velenje Underground se sicer ponaša tudi z znakom Slovenia Unique Experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Velenje Underground pa je ob koncu leta 2019 prejelo še priznanje za 2. mesto v tekmovanju akcije Slovenia’s Hidden Gems, organizator katerega je Radio Si, ki s to akcijo predstavlja skrite dragulje Slovenije.