Velenje praznuje tudi s sončnicami

Velenje – Velenje letos praznuje 60 let odkar so 20. septembra 1959 odprli novo mestno središče. V počastitev praznovanja 60. obletnice bo mesto »odeto« v rumeno in zeleno barvo, ki sta barvi občinskega grba. Rumena simbolizira mladost in optimizem, zelena pa lepo bivalno okolje in odgovoren odnos do okolja.

Ob Šaleški cesti pod naseljem Gorica so spomladi spet posadili sončnice, ki v teh dneh v vsej svoji lepoti razveseljujejo vse, ki se sprehajajo in vozijo mimo. Na površini 1.500 m² se bohoti 40 tisoč cvetov, več kot meter in pol visokih sončnic.

Sredi avgusta bodo v mestu namestili še tri večje konstrukcije v obliki srca, ki simbolizira letošnji visok jubilej, in ob katerih se bo možno fotografirati. Foto kotički v obliki velikih src, bodo stali pred mestno hišo, v Sončnem parku in na Velenjski plaži in bodo predstavljali moč mladostne energije mesta. Mesta, ki ima srce in ki je znano po svoji solidarnosti, prostovoljcih in številnih ukrepih, s katerimi želijo življenje narediti bolj prijazno za vse občanke in občane.

V začetku septembra bodo sončnice krasile tudi na osrednjo ploščad v krožnem križišču pod skakalnicami. 60 sončnic iz gline bo izdelala keramično-kiparsko društvo Gambatte.