Velenje ponovno dobrodelno

Velenje – Občino Šmartno ob Paki je močno prizadelo zadnje neurje s poplavami in točo 29. in 30. julija. Trenutno v občini zbirajo vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih. Prijavo škode je možno oddati na priloženih obrazcih z vsem izpisanimi podatki najkasneje do petka 14. 8. do 12.00 ure. Na podlagi prijave škode bo Komisija za ocenjevanje škode Občine Šmartno ob Paki opravila terenske oglede.

Mestna občina Velenje, ki je prepoznana tudi po srčnosti in dobrodelnosti, bo tokrat pomagala Občini Šmartno ob Paki. Peter Dermol, ki začasno opravljanja funkcijo župana, bo v nedeljo, 23. avgusta, na velenjskem mestnem stadionu na nogometni tekmi med NK Rudar Velenje in NK Šmartno 1928 županu Občine Šmartno ob Paki Janku Kopušarju izročil ček v višini 20 tisoč evrov.

Občina Šmartno ob Paki bo prejeta sredstva porabila za rekonstrukcijo cest, vključno z meteorno kanalizacijo na odsekih v Malem Vrhu in Gavcah, kjer je neurje popolnoma odneslo cestišče. V občini je potrebna tudi interventna sanacija plazov, ki ogrožajo občinsko infrastrukturo.