Velenje ponosno na svoje športnike!

Športna zveza Velenje je včeraj, 12. aprila, v sodelovanju z Mestno občino Velenje tudi letos najzaslužnejšim športnikom na prireditvi Športnik leta 2021 podelila priznanja za nadpovprečne dosežke in se tako poklonila velenjskim športnikom in športnicam, trenerjem in športnim delavcem. Prireditev v Kulturnem domu Velenje je bila dobro obiskana, prejemnikov nagrad pa veliko, kar dokazuje, da perspektivnih in uspešnih športnikov v lokalnem okolju ne manjka.

Športnik leta je Dino Subašić (Atletski klub Velenje), športnica leta Janja Garnbret (Šaleški alpinistični odsek Velenje), ekipa leta Rokometni klub Gorenje Velenje, športnik invalid Gorazd Franček Tiršek (Strelsko društvo Mrož Velenje) in športnica invalidka Diandra Bekčić (Karate klub Velenje). Velenjskim športnicam in športnikom sta za vrhunske uspehe čestitala župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Posebni gostje prireditve so bili bronasta olimpijska prvakinja Gloria Kotnik, članica Kluba deskanja na snegu Deska Velenje, Velenjčan Robert Hrgota, glavni trener slovenske moške A reprezentance v smučarskih skokih, in Janez Sodržnik, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Med prejemniki nagrad so bili tudi športniki mladinci in mladinke – Filip Dominković in Pia Zoja Glavnik, športnik invalid mladinec Luka Temnikar, športnik kadet Lovro Čep, kadetinja Hana Marovt, športnik v neolimpijskih disciplinah Borut Sobota, športnica Staša Lipnik. Priznanje športnim pedagogom v letu 2021 je prevzel Gorazd Hren, Šaleški alpinistični odsek, jubilejno priznanje za posameznike za delo v športu pa je prejela Mirsada Tabaković. Priznanje za športne dosežke in sodelovanje pri razvoju športa v Mestni občini Velenje je prejel slovenski odbojkarski reprezentant Dejan Vinčić. Posamezna priznanja za športne dosežke so podelili še članom klubov Atletski klub Velenje, Plavalni klub Velenje, Smučarsko skakalni klub Velenje, Karate klub Velenje, Konjeniški klub Velenje in Taekwondo & Kickboks klub Skala.