Velenje med najprijaznejšimi občinami

Velenje je prejelo priznanje za 3. najprijaznejšo občino v Sloveniji po ocenjevanju tujih državljanov v okviru akcije Turistična patrulja. Tretje mesto si  deli z Mestno občino Ptuj.

Odmevno akcijo sta med junijem in septembrom izvedla Dnevni časopis Svet 24 in Radio Aktual. Turistična patrulja zaradi svoje objektivnosti, izvajajo jo naključni turisti, podpirata Slovenska turistična organizacija in Ministrstvo za gospodarstvo in razvoj Republike Slovenije.

Tuje državljane v Sloveniji, ki prihajajo iz vseh petih celin sveta, so kot naključne turiste, poslali v 15 slovenskih mest. V posameznem kraju so morali samostojno najti prenočišče, obiskati domače lokalne znamenitosti, turističen urad in veliko raziskovati.

Velenje sta obiskali Julija in Olga, ki sta ga ocenili z 82 točkami od 100. Najvišje ocene je Velenje dobilo za gostoljubnost in splošni vtis, ponudbo športnih dejavnosti, rekreacije in zabave ter za področje prometa (javni prevozi, kažipoti). V spomin so se jima najbolj vtisnile čudovita narava, prijazni ljudje in ogromen spomenik Josipa Broza – Tita.