Velenje bogatejše za kiparsko in slikarsko zbirko Antona Hermana

V Kreativnem centru Čuk v Starem Velenju je potekala svečanost ob donaciji 35 likovnih in kiparskih del, ki jih je Velenju podaril umetnik Anton Herman in so stalno mesto dobila na tej lokaciji.

“To je velika čast zame, to je krona mojega opusa, neizmerno sem vesel, da je Mestna občina Velenje imela posluh za mojo željo in mi je zaupala. V Velenju bodo na ogled trije cikli mojega ustvarjanja; klasični, modernistični in eko art,” je povedal ob predaji donacije.

Na odprtju razstave v družbi prijateljev in dijakov Umetniške gimnazije Velenje sta spregovorila tudi vodja Galerije Velenje Milena Koren Božiček in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

“Donacija 35 del Antona Hermana je velik poklon Velenju. Morda se njene vrednosti še ne zavedamo. Vsi veliki umetniki so bili napovedovalci časa in tudi Antona Hermana bi lahko šteli v ta krog.” je povedala Koren Božičkova.

“Umetnost je bogastvo,” pa je poudaril župan in nadaljeval: “Vesel sem, da imamo v našem okolju veliko ljudi, ki s svojim umetniškim ustvarjanjem ustvarjajo dodano vrednost. Zahvala avtorju, da je bil svojo umetniško zbirko pripravljen podariti velenjski občini. Naša naloga je, da bomo ta dar čuvali, cenili in ponudili občanom in obiskovalcem.”