Velenjčani z odlično igro med osem v evropskem pokalu

Banjaluka – Rokometaši velenjskega Gorenja so se prebili v četrtfinale evropskega pokala, potem ko so na današnji povratni tekmi osmine finala v gosteh zanesljivo premagali Borac iz Banjaluke in to kar z 32:16 (17:11). Velenjska ekipa je na prvi tekmi slavila z 32:28 (15:11).

Ose so se tako v velikem slogu prebile v četrtfinale tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na evropskih tleh. Trikratni slovenski prvak v sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13 je pred Borcem izločil še italijansko Sieno in finski Cocks. Velenjčani so imeli od prve do zadnje minute imeli vse niti igre v svojih rokah. V dvorani Borik v Banjaluki si niso privoščili počitka, vseskozi so igrali zavzeto in so izbrance nekdanjega slovenskega selektorja Veselina Vujovića povsem zasenčili.

Velenjčani so si že po prvi polovici tekme priigrali šest golov prednosti (17:11), v drugem polčasu pa so zaigrali še bolje ter domačine potolkli do kolen.

Pri varovancih Zorana Jovičića je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Domen Tajnik z osmimi goli, Matic Verdinek in Aleks Kavčič sta dodala po pet zadetkov.