Velenjčani pred novo evropsko preizkušnjo

foto: RK Gorenje

Rokometaše Gorenja Velenja v nedeljo, 4. decembra, na domačih tleh čaka prva tekma tretjega kroga evropskega pokala. Tekmec bo beograjski Partizan. Gorenje se je v 3. krog uvrstilo po zmagi proti avstrijskim Bregenzom, Partizan pa si je nadaljevanje evropskega pokala priboril po zmagi nad ekipo iz Ferskih otokov.
Velenjčani so se s Srbi nazadnje srečali konec avgusta na prijateljskem turnirju v Sarajevu in si priigrali zmago, a kot je na novinarski konferenci povedal velenjski strateg Zoran Jovičić, izid prijateljske tekme ni pravo merilo. “Prijateljske tekme so nekaj, evropski pokal pa nekaj popolnoma drugega. Ne glede na zmago v Sarajevu je Partizan spoštovanja vredna ekipa, katero sestavljajo dobri igralci, ki so tudi člani reprezentance Srbije. Imajo zelo dobro zunanjo linijo, desni zunanji je izjemno tehnično podkovan. Naša naloga je biti boljši na obeh tekmah. Igrati moramo svojo igro in držati visok ritem. Če jih bomo na domačem igrišču dobro zaprli in onemogočili lahke zadetke, verjamem, da bomo imeli ugoden rezultat pred povratno tekmo.«
»Zavedamo se, da nas v nedeljo čaka težka tekma. Partizan ima nekaj zelo dobrih posameznikov. V tekmo moramo vstopiti maksimalno resno. Če si želimo dobrega rezultata, bomo morali skozi celotno tekmo gristi in igrati borbeno v obrambi,« pa je o nedeljskem evropskem izzivu dejal Jernej Drobež.
Povratna tekma bo čez teden dni, zmagovalec pa se bo uvrstil v osmino finala, ki je na sporedu februarja 2023.