Velenjčani nadaljujejo evropsko pot

Po zanesljivi zmagi na domačih tleh so rokometaši Gorenja Velenja preteklo nedeljo, 11. decembra, odigrali še povratni obračun v Beogradu, kjer so kljub porazu slavili napredovanje med najboljših 16 ekip v evropskem pokalu. Levji delež so opravili že v Velenju, ko so bili za razred boljši od srbskih tekmecev in si priigrali prednost osmih zadetkov, ki je tekmeci niso uspeli stopiti niti ob manj prepričljivi predstavi Velenjčanov na beograjskem parketu.

Velik del prvega polčasa so niti v svojih rokah držali velenjski rokometaši, ki so večkrat povedli s tremi zadetki prednosti. Domačini so svoj zaostanek sicer nekajkrat uspešno stopili, a priložnosti za vodstvo niso izkoristili in se v drugi del podali z dvema goloma zaostanka (14 : 16).

V nadaljevanju srečanja so Beograjčani zaigrali odločneje in v izenačenem drugem delu uspešno ulovili slovensko ekipo. Deset minut pred koncem drugega polčasa so z minimalno prednostjo prvič na tekmi povedli (23 : 22), nato pa si v končnici obračuna z dvema zadetkoma prednosti priigrali zmago (27 : 25). Ta ni ogrozila slovenske ekipe, ki s skupnim rezultatom 55 : 49 nadaljuje svojo evropsko pot. V osmini finala se bodo ose pomerile s ciprsko ekipo Sabbianco Anorthosis Famagusta. »Žreb nam je dodelil ekipo iz Cipra, o kateri vemo malo. Tudi na njih se bomo pripravljali tako, kot se na ostale ekipe. Želimo si zmage na obeh tekmah in napredovanja med najboljših osem. Če želimo doseči zastavljeni cilj, pa bomo morali prikazati boljšo igro kot na zadnjih dveh tekmah v Evropskem pokalu,« je po žrebu parov dejal Martin Hebar.

Varovanci Zorana Jovičića bodo pred zimskim premorom odigrali še dve gostujoči tekmi.  Jutri, 16. decembra, se bodo v domačem prvenstvu pomerili z RK Sviš Ivančna Gorica, v sredo, 21. decembra, pa jih v osmini finala pokala Slovenije čaka še obračun s Slovenj Gradcem.