Varno na cesti vseh 365 dni!

Otroci so se vrnili v šolske klopi in na šolske poti. Že osmo leto zapored skrb za najmlajše udeležence v prometu opozarja AMZS kampanja Še 365 dni!, s sporočilom, da moramo biti vozniki na otroke v prometu pozorni vseh 365 dni, ne le ob začetku pouka.

V Velenju v tej akciji tudi letos sodeluje Avto moto turing klub Velenje, ki je akcijo izpeljal na prvi šolski dan pred OŠ Antona Aškerca. Maskoti Anja in Marko sta opozarjali voznike na bližino šole in vrtca ter otroke in odrasle varno spremljali čez cesto.

Jože Stakne, AMTK Velenje: »Otrokom želimo prijeten prvi šolski dan in vse naslednje dni, voznikom pa s to akcijo sporočamo, da pešce oziroma otroke v prometu ne čuvamo samo en dan v letu, temveč celo leto. Akciji so se pridružili ZŠAM, policija in mestno redarstvo. Tudi sicer za varnost v prometu skrbi več organizacij tako s predavanji, ozaveščanjem, akcijami. Vse za to, da bi ljudje znali sami poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu, tudi če nobenega od nas ni ob robu cestišča.

Zato je treba vzgajati že otroke, biti zanje zgled obnašanja v prometu in tako je vse lažje.«