Vabljeni na tradicionalne prvomajske dogodke

Mestna občina vabi na dogodke ob praznovanju praznika dela: v soboto, 30. aprila, od 19. ure dalje na kresovanje pri Belem dvoru na Gorici, kjer bo ob 20.30 zaigral Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ob 21. uri pa bo zbrane nagovoril župan Mestne občine Velenje Peter Dermol;
v nedeljo, 1. maja, na tradicionalno praznovanje praznika dela na Graško goro. Vsak obiskovalec bo dobil brezplačen golaž.
Od 5.45 dalje bodo na dvanajstih lokacijah po Velenju odmevale tradicionalne prvomajske budnice. Ob 7.30 bodo člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje zaigrali na Titovem trgu, kjer jih bo pozdravil tudi župan Peter Dermol. Ob 8. uri občanke in občane vabijo na pohod, in sicer peš s Titovega trga na Graško goro, kjer bo ob 11. uri tradicionalno prvomajsko srečanje na športnem igrišču. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, slavnostni nagovor v imenu sindikatov pa bo imel tudi Goran Lukić, predsednik društva Delavska svetovalnica.
Kulturno-zabavni program bodo pripravili Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Moški pevski zbor Društva upokojencev Velenje in ansambel Pajdaši.
Za vse udeležence prvomajskega srečanja bo na voljo brezplačen avtobusni prevoz vsake pol ure od 8. ure dalje iz Velenja in ob 9. uri iz Šoštanja. Odhodi avtobusov z Graške gore bodo med 13. in 17. uro.
Prvi maj, mednarodni praznik dela, je posvečen boju za delavske pravice, ki jih moramo v procesu prestrukturiranja doline v prihodnjem desetletju še posebej ohranjati in zaščititi.