Vabijo citre na gradu, jesen na Grilovi domačiji

Velenje, 29. septembra – Zadnji septembrski petek (30. 9.) bo na Velenjskem gradu v znamenju citer. Ob 18. uri vabijo v grajsko rondelo k vodenemu ogledu razstave Citre, ki ga bodo dopolnili s citrarskim koncertom skupine Marjanke.
Na razstavi Citre je na ogled postavljena stotnija citer ter citrarsko notno gradivo, strune, orodje in drugi s citrami povezani predmeti iz obsežne zasebne zbirke Šoštanjčana Borisa Andreja Mlakarja, ogledati pa si je mogoče tudi citre Velenjčana Frana Koruna Koželjskega, ki je leta 1895 izdal prvo šolo za citre na Slovenskem.
V soboto, 1. oktobra, pa bo od 10. ure dalje na Grilovi domačiji potekala prireditve Jesen na Grilovi domačiji. Muzej Velenje bo v sodelovanju s Čebelarskim društvom Fran Mlinšek Velenje, Društvom vinogradnikov Šmartno ob Paki, Društvom zeliščarjev Velenje, Krajevno skupnostjo Vinska Gora, Turističnim društvom Velenje in Univerzo za tretje življenjsko obdobje Velenje obiskovalcem omogočil, da se bodo lahko družili ob obiranju sadja, spravilu ajde, trgatvi, prešanju in jesenskem praznovanju. Za najmlajše so pripravili tudi otroške delavnice.