V Vzorčnem mestu razprodana že nova postavitev

Velenje – Leto 2019 je bilo za Vzorčno mesto v Velenju, ki želi pri obiskovalcih spodbuditi radovednost in jim preko raznolikih interaktivnih orodij omogočiti lastno izkušnjo stika s sodobno znanostjo, zelo uspešno, saj je gostilo približno 10 tisoč obiskovalcev na dveh postavitvah, Vojne sveta in Pozabljeni svet. Poleg tega so zelo dobro sodelovali ali sami izvajali še številne projekte na regionalnem in republiškem nivoju. Med drugim so na Ljubnem ob Savinji začeli gradnjo muzeja, posvečenega flosarstvu, ki bo zaključena v letu 2020.

Trenutno je v Vzorčnem mestu na ogled postavitev Underconstruction, pri kateri učenci in dijaki spoznavajo znanja, veščine in prakse pri gradnji, prenovi in opremljanju stanovanj. Postavitev je bila zopet razprodana v nekaj dneh in bo zaradi velikega zanimanja aktivna do konca leta 2020.

Med številnimi aktivnostmi so pridobili tudi licenco za organizacijo državnih prvenstev v robotiki, ki je pogoj za sodelovanje na mednarodni olimpijadi World Robot Olympiad. Prvo državno prvenstvo bodo organizirali že 19. in 20. junija 2020 v Velenju. Zmagovalce bodo meseca novembra peljali na olimpijado v kanadsko mesto Montreal.