V Velenju še ne beležimo okužbe s koronavirusom

Velenje – Čeprav v Zdravstvenem domu Velenje do današnjega dne ni bila na testiranju pozitivna še nobena oseba iz Velenja, to ne pomeni, da nihče med nami v tem trenutku ni bolan, da nihče v našem okolju ni okužen s koronavirusom. Možno je le, da ima lažje simptome in se ni testiral, kar pa še ne pomeni, da ni okužen. V zdravstvenem domu so doslej evidentirali samo eno osebo, pozitivno na koronavirus, ki pa je bila iz Mozirja.

V želji, da bi stanje čim dlje ostalo takšno, kot doslej, Občina in zdravniki prosijo, da se občani držijo zahtevanih pravil in se družijo le z najožjimi družinskimi člani. Vsako drugo druženje poveča možnost širjenja okužbe s koronavirusom in pomeni nevarnost za vse.

Na naši spletni strani najdete pod rdečo oznako Koronavirus kopico informacij. Tu je tudi nova povezava na spletno stran občine Velenje (https://www.velenje.si/e-obcina/11920), kjer so objavljene še nekatere aktualne informacije, namenjene občanom za boljšo informiranost o aktualnih temah: koristne povezave, pomembne informacije in kontaktne številke v času izrednih razmer, sporočila za javnost, ponudniki sadja in zelenjave z okoliških kmetij, ki skrbijo za dostavo oz. omogočajo osebni prevzem blaga in druge možnosti dostave na dom. Podatke sproti dopolnjujejo in posodabljajo.