V Velenju preventivno doma 14 dijakov

V torek so v Sloveniji opravili 2616 testov na okužbo z novim koronavirusom, 136 jih je bilo pozitivnih, je vlada sporočila prek Twitterja. V bolnišnicah se zdravi 65 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje. V torek je umrl en bolnik s covidom-19. Trenutno je v državi 1383 aktivno okuženih.

Okužbe so tokrat razpršene med 57 občin. V Saša regiji so okužbe odkrili v občini Velenje, in sicer tri ter v občini Šoštanj dve. V nam bližnjih občinah pa so odkrili tri okužbe v Črni na Koroškem, osem v Slovenj Gradcu, v Žalcu eno, Vojniku dve in v Vitanju eno.

Doma 14 dijakov ŠCV

Na Šoli za strojništvo, geotehniko in okolje Šolskega centra Velenje so včeraj iz preventivnih razlogov in zaradi bojazni pred okužbo s koronavirusom domov poslali 14 dijakov. S koronavirusom je namreč okužen dijak programa avtoservisni tehnik, ki je sicer doma že od 15. septembra, od dneva ko so okužbo odkrili v ožjem družinskem krogu. Po protokolu in navodilih NIJZ se dijaki danes in jutri šolajo na daljavo, ter se v petek vračajo v šolske klopi, učitelji pa ostajajo na delovnem mestu in pri delu upoštevajo stroge varnostne ukrepe. Možnost za prenos okužbe na ostale dijake in zaposlene je majhna, pravi ravnatelj Šole za strojništvo, geotehniko in okolje Peter Rozman.