V Velenju ponosni na Janjo Garnbret

Foto: Janja Garnbret in župan Bojan Kontič med nedavnim snemanjem promocijskega spota za električna kolesa, ki jih kmalu dobijo v Velenju.

Velenje – Na športno plezalko Janja Garnbret, članico Šaleškega alpinističnega odseka Velenje, ki je ponovno dosegla izjemen uspeh, so seveda zelo ponosni tudi v Velenju, kjer ji številni prijatelji in znanci, pa tudi drugi občani želijo, da še naprej niza takšne uspehe in jih ob tem razveseljuje s svojimi izjemni nastopi. Na svetovnem prvenstvu v Hačiodžiju na Japonskem je osvojila naziv svetovne prvakinje v balvanskem plezanju, le dva dni kasneje pa je postala tudi svetovna prvakinja v težavnostnem plezanju. S tem neverjetnim dosežkom se je vpisala v zgodovino kot prva ženska, ki sta ji uspeli kar dve zmagi na istem prvenstvu.

Športna zveza Velenje je Janjo Garnbret na prireditvi Športnik leta 2018, ki je aprila letos potekala v Velenju, razglasila za športnico leta 2018.

Tudi na Mestni občini Velenje poudarjajo, da so na Janjo zelo ponosni in ji čestitajo ob velikem uspehu ter želijo, da še naprej tako uspešno nadaljuje svojo športno kariero. Ponosni so tudi na njenega nekdanjega trenerja in sedanjega selektorja športnih plezalcev Velenjčana Gorazda Hrena.