V Velenju atletska poslastica

Letošnje tekmovanje Balkanation bomo ob pomoči in sodelovanju Atletske zveze Slovenije, Atletskega kluba Velenje in Mestne občine Velenje ponovno videli v Sloveniji, tokrat v soboto, 26. septembra, ob 17. uri v Velenju. Tudi tokrat bo na tekmovanju Balkanation kaj videti. Najboljši slovenski predstavniki olimpijskega športa se bodo v ekipnem duhu borili, da bi obranili naslov najboljše ekipe na Balkanu.
Svoje barve bodo branili atleti sedmih držav, med njimi številni najboljši atleti, finalisti in dobitniki kolajn z letošnjih največjih mednarodnih tekmovanj. Med našimi tekmovalci bodo, na primer, slovenski rekorder na 400 m Luka Janežič, rekorder na 800 m Žan Rudolf, letošnji mlajše članski evropski prvak v skoku s palico Robert Renner, predstavnica domačega kluba in polfinalistka letošnjega svetovnega prvenstva Maja Mihalinec in njena največja letošnja tekmica Sabina Veit, prav tako udeleženka letošnjega SP v Pekingu. Poleg njih bomo v akciji videli tudi Martino Ratej, najboljšo slovensko atletinjo zadnjih let, Marušo Mišmaš, ki letos niza rekord za rekordom, rekorderko v skoku s palico Tino Šutej, bronasto medaljistko s SP za mlajše mladince Majo Bedrač ter številne druge.
Velenju se torej obeta nova atletska poslastica, ki bo na lep način zaokrožilo bogato festivalsko dogajanje prihajajočega tedna.