V Velenjki umetnika ustvarjata 3D iluzije

Obiskovalci nakupovalnega centra Velenjka so lahko ta teden priča prav posebnemu umetniškemu ustvarjanju. V goste sta za teden dni prišla svetovno znani umetnik Gregor Wosik, trikratni dobitnik naziva najboljšega umetnika na svetu v 3D ulični poslikavi, ter Anna Mrzyglod, priznana slikarka in kiparka. Skupaj ustvarjata osupljivo 3D scenografijo in obiskovalce popeljeta na čisto posebne počitnice na eksotične destinacije, ki jih bodo obiskovalci nakupovalnega centra lahko »raziskovali« še vse do konca avgusta.

Spektakularna 3D ulična umetnost izpod rok svetovno priznanega umetnika

Prav posebno doživetje pa je videti umetnika na delu. Gregor Wosik in Anna Mrzyglod bosta v tem tednu ustvarila kar pet instalacij, ki bodo obiskovalcem pričarale počitnice na domačem pragu. Ves čas pa bosta ustvarjala kar pred njihovimi očmi. Wosik, ki je že v mladih letih pokazal svoj razkošni talent za slikanje in risanje, se je rodil na Poljskem, že od leta 1984 pa živi v Nemčiji. Začel je z risanjem portretov in pokrajin, se preizkusil v ulični umetnosti, svojo strast in poslanstvo pa je naposled našel v ustvarjanju velikih 3D uličnih umetnin in »iluzijskih slik«. Že 20 let se uspešno udeležuje številnih dogodkov in tekmovanj v ulični umetnosti, kar trikrat pa je bil razglašen za najboljšega umetnika na svetu v 3D ulični poslikavi.

Teden dni ustvarjanja za celo poletje doživetij

Obiskovalci nakupovalnega centra Velenjka se lahko ta teden na lastne oči prepričajo, kako nastajajo tovrstne umetnine. V pritličju so predvidene tri velike poslikave tal in dve poslikavi na zidu, medtem ko bosta višje nadstropje krasili ena talna poslikava in še ena zidna poslikava. Veliko kotičkov torej, kjer bo možno narediti nepozabne fotografije z osupljivimi kulisami.