V Velenjki mehove raztegnili harmonikarji

Če ste se preteklo soboto dopoldan mudili v Nakupovalnem centru Velenjka, potem ste najbrž opazili številne harmonikarje, ki so vam med nakupovanjem gotovo priklicali nasmeh na obraz. V 2. nadstropju so mehove frajtonarice raztegnili glasbeniki, ki jih bomo spoznali na   tekmovanju za pokal Šaleške doline, ki bo v nedeljo, 7. Maja, v Topolšici potekalo pod imenom Šaleška harmonika. Tekmovanje bo obenem tudi predizbor za finale letošnje že 42. Zlate harmonike Ljubečne.

Za zabavno glasbeno druženje je poskrbela tudi ekipa Radia Velenje. Maja Oderlap je obiskovalce zabavala s pestrimi nagradnimi igrami, mnogi so zaplesali in zapeli ter si tako popestrili enega izmed pomladnih vikendov. Obiskovalci so imeli možnost okušanja izvrstne sladice po imenu votli kolač ali kurtoš, ki je po svetu sicer poznan pod številnimi imeni. Na Madžarskem kot kürtőskalács, na Češkem kot trdelnik, v Angliji pa kot chimney cake.

Ste dogodek zamudili? Potem pozorno poslušajte Radio Velenje in berite tednik Naš čas, kjer boste obveščeni o pestrem dogajanju, ki vas čaka v Velenjki.