V sredo rokometna poslastica

V sredo, 24. februarja, ob 18.45, se bosta na velikem derbiju v velenjski Rdeči dvorani pomerila trenutno najvišje uvrščena rokometna tekmeca na lestvici – Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško.
Pred derbijem sta predsednik RK Gorenje Velenje Milan Meža in direktor RK Celje Pivovarna Laško Gregor Planteu, dejala:
Milan Meža, predsednik RK Gorenje Velenje: ”V RK Gorenje Velenje imamo dolgoročne razvojne načrte, skozi katere želimo s strokovnim in trdim delom na vseh področjih naš klub vrniti na slovenski vrh in se čim bolje predstaviti v Evropi. Omeniti je treba, da dobro sodelujemo s sosedi iz RK Celje Pivovarna Laško, s katerimi želimo skupaj z Rokometno zvezo Slovenije zagotoviti tudi ustrezno zastopanje slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih, skupaj delamo tudi pri promociji rokometa. Slovenski derbi med večnima rivaloma, ki nas čaka v sredo v Rdeči dvorani, je za vse v velenjskem klubu priložnost, da predstavimo rezultate dela v preteklih tednih in mesecih. Ekipa iz Celja je sicer aktualni državni prvak, a ne gre zanemariti dejstva, da je lovoriko vedno težje braniti, kot napadati. V Velenju se tako veselimo derbija, na katerem naj zmaga boljša ekipa.”
Gregor Planteu, direktor RK Celje Pivovarna Laško: ”V ritmu težkih tekem nas že v sredo čaka največji domači derbi, tekma z Gorenjem Velenjem. Gre za derbi, ki lahko v Sloveniji ponudi največ tako na igrišču kot ob njem. Zgodovina derbijev je pestra, kar me še posebej veseli, pa je to, da so se vselej končali v športnem duhu. Prepričan sem, da bo tako tudi tokrat ter v prihodnje. To je največ, kar lahko šport ponudi. Na igrišču naj zmaga boljši in enako si želim tudi v sredo v Velenju, kamor prihajamo s kar nekaj težavami in poškodbami, po sobotni tekmi lige prvakov še z nekaj novimi. Vendar zaradi teh ne bomo tarnali, temveč gremo v Velenje z željo po zmagi. Verjamem, da nas v polni Rdeči dvorani čaka izjemna tekma.”
Vodstvi obeh klubov se s skupnimi močmi trudita, da bi slovenskim igralcem zagotovili ustrezne pogoje za zastopanje svojih klubov tako na evropskih kot tudi domačih tekmovanjih. Tako se dva večna rivala izven rokometnih igrišč vse bolj povezujeta in sodelujeta na različnih projektih, na parketu pa naj se, kot vedno pokaže, kdo je boljši.