V Šoštanju izredna seja

Šoštanjčani so se naveličali nenehnih kritik, neuresničenih obljub, izgube dostojanstva …, ki so jih deležni zaradi političnih iger povezanih z delovanjem Termoelektrarne Šoštanj. Sedem članic in članov Sveta občine Šoštanj s prvopodpisanim Borisom Goličnikom (sopodpisniki: Boris Lambizer, Maša Stropnik, Urška Kurnik – vsi Lista Borisa Goličnika, Marko Brvar – NSi, Bojana Žnider – SD in Damjan Konovšek – Lista Marjana Šarca) so v torek na župana Darka Meniha naslovili zahtevo za sklic izredne seje občinskega sveta.

Želijo, da se na njej dogovorijo, kako bo vse tisto, kar je bilo in še bo zaradi zagotavljanja nemotene oskrbe Slovenije z električno energijo prebivalcem povrnjeno. Ugotavljajo namreč, da po skoraj dveh letih sklepi, ki so jih sprejeli na 3. izredni seji, niso uresničeni, da Občina Šoštanj še vedno nima urejenega nadomestila zaradi omejene rabe prostora, da ne vedo, kakšna je resnica o odkopu lignita in kaj pomeni sosežig drugih premogov … Skratka veliko zahtevnih vprašanj, ki pa so izredno pomembni za njihovo kakovostno bivanje v tej občini.

Župan občine Šoštanj Darko Menih, se je na njihovo zahtevo po sklicu izredne sej že odzval. Problematiko, ki so jo predstavili pobudniki bodo v Šoštanju obravnavali na 1. izredni seji v tem mandatu v petek, 19. aprila, ob 11. uri.