V soboto prva tekma za Evropski pokal

Foto: Jurij Vodušek
Velenje – V soboto, 11. novembra, se za Velenjčane začenja tekmovanje za Evropski pokal. Ose se bodo v 2. krogu Evropskega pokala EHF v Rdeči dvorani v Velenju, ob 18. uri, pomerile z ekipo iz Italije, Ego Handball Siena.

Velenjčani so se v tej sezoni do sedaj izkazali v najelitnejšem domačem tekmovanju – Ligi NLB. Odigrali so 7 tekem s šestimi zmagami in enim porazom. Trenutno na lestvici zasedajo 2. mesto.

Tokrat pa jih čaka tekmovanje za Evropski pokal, ki ga letos pričenjajo v 2. krogu proti ekipi iz Italije – Ego Handball  Siena. V soboto bo tekma na domačih tleh. Druga, povratna tekma pa jih čaka teden dni kasneje, 21. novembra, v Sieni.

Tako kot ostale tekme, ki so se odigrale v času omejitev zaradi koronavirusa, bo tudi  ta potekala brez gledalcev. Tekmo pa si bo mogoče ogledati v živo na Youtube oz. Facebooku profilu RK Gorenje Velenje.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: “Čaka nas 2. krog Evropskega pokala EHF proti Ego Siena Handball.  Danes se začenjajo priprave na to tekmo, z videom. Upamo, da bomo sobotno tekmo dobro odigrali, potem pa nas čaka še povratna tekma. Želimo si upravičiti vlogo favorita.”