V soboto na Titovem trgu opera Carmen

V soboto, 13. avgusta, ob 19. uri, se na Titovem trgu obeta prava glasbena poslastica. Operna Pehlivanian akademija bo izvedla koncertno različico ene najbolj popularnih oper skladatelja Georga Bizeta, Carmen.

Operna Pehlivanian akademija vsako poletje pripravi izbrano opero in z njo gostuje po različnih mestih. Kot izvajalci se predstavljajo dirigenti, glasbeniki in pevci iz vsega sveta pod mentorstvom Georgea Pehlivaniana. Pevci bodo na prizorišču nastopili pred orkestrom (brez kostumov in scenografije), ki ga posebej za poletno akademijo sestavljajo najboljši mladi slovenski orkestrski glasbeniki. Izvirna opera, ki ima štiri dejanja, bo odigrana v dveh delih po eno uro. Dirigirali bodo mladi obetajoči dirigenti, ki so na poletnem izobraževanju pri maestru Pehlivanianu: Carolina Cerezo Davila, Tilen Draksler, Tomáš Köppl, Camille Medawar, Dominik Steklasa in Georgy Vasilenko.
Med operno predstavo bo publika tako v enem večeru na odru videla različne dirigente ter videla in slišala razlike med dirigenti in njihovo komunikacijo s pevci in orkestrskimi glasbeniki. Nastopilo bo okoli 25 pevcev, nekateri od njih so se velenjski publiki v različnih glasbenih projektih že predstavili (Klemen Torkar, Marina Igritskaya …).

V primeru slabega vremena bo koncert v Domu kulture Velenje.