V Šmartnem parkirna mesta za kolesa

Nekatere občane v Šmartnem ob Paki je vznemirilo dogajanje pri stari železniški postaji. Kaj bo »nastalo« na tamkajšnjem gradbišču so se spraševali in nekateri med njimi so poznali tudi odgovor: terasa za lokal in podobno.

Po pridobljenih informacijah ne bo nič od govoric in ugibanj. Slovenske železnice namreč urejajo parkirišče za kolesa. Pri stari železniški postaji naj bi bilo 5 mest, pri novem postajališču pa 10.

Po poročanju nekaterih medijev (služba za odnose z javnostmi na Direkciji RS za infrastrukturo, kjer smo iskali potrebne informacije, je namreč zelo neodzivna) poteka urejanje parkirnih mrest za kolesa na območju železniških postaj in postajališč od leta 2020, ko so na 27 lokacijah zgradili 2192 parkirnih mest za kolesa. V zadnjih dveh letih so jih uredili na 77 železniških postajah in postajališčih po državi, letos jih nameravajo še na 67 postajah. Dodatno so tako že uredili 3768 parkirnih mest, od tega jih je 30 namenjenih izposoji koles, 18 pa za električne polnilnice. Sicer pa je na slovenskih železniških postajah in postajališčih skupaj na voljo že 5960 parkirnih mest za kolesa.